انحصار وراثت یعنی تعدا وارث های شخص فوت شده و علاوه بر آن سهم آنها از ارث مشخص گردد.
به زبان ساده تر انحصار وراثت یعنی مشخص کردن مقدار اموال کسی که فوت شده است و اینکه یکی از کارهایی که بعد از فوت کسی صورت میگیرد خصوصا اگر متوفی اموال قابل توجهی هم داشته باشد. که قانون در اینجا مقدار سهم هر یک از وارثان فرد فوت شده را مشخص میکند که اصطلاحا به آن انحصار وراثت میگویند.
در واقع کسانی که از یک فرد متوفی ارث میبرند از نظر قانون به 3 دسته تقسیم میشوند:
1-طبقه ی اول عبارتنداز:پدر،مادر،زن ،شوهر،اولاد و اولاد و اولاد
2-طبقه ی دوم عبارتنداز:اجداد، برادر، خواهر، و اولاد آنها
3-طبقه ی سوم عبارتنداز:عمو،عمه،دایی،خاله، و اولاد آنها
اگر در هر طبقه ای حتی یک نفر از ورثه در حال حیات باشد سبب میگردد به هیچ کدام از طبقات ارثی تعلق نگیرد اگر در اصطلاحات حقوقی به کلمه ی (ترکه) یا (ماترک) برخوردید بدانید معنی آن همان ارث یا دارایی خود فرد فوت شده است
اینکه هر فرد از شخص متوفی چقدر ارث میبرد بستگی به این دارد که فرد در چه طبقه ای ار وراث قرار گرفته باشد
برای گرفتن گواهی انحصار وراثت باید به محل شورای حل اختلاف آخرین محل اقامت متوفی مراجعه کرد.برای گرفتن این گواهی هر یک از ورثه یا هر کس که از مال متوفی ذی نفع است و سهمی دارد میتواند برای گرفتن این گواهی اقدام کند
در واقع این گواهی میزان ارثی که به سهم الارث میرسد را مشخص میکند.و داشتن این گواهی برای انجام امور حقوقی،بانکی و امور ثبتی و ... الزامی میباشد.
دو نوع گواهی انحصار ورثه داریم: گواهی انحصار ورثه محدود و گواهی انحصار ورثه نامحدود. اگر متوفی دارای اموالی باشد انحصار ورثه ی نامحدود را برای فروش اموال به ارث رسیده وراث نیز به این گواهی هست. تفاوت بین دو گواهی در مدت زمان صدور و انتشار آگهی است.برای گواهی انحصار وراثت نامحدود یک ماه زمان کافی ست و برای گواهی انحصار ورثه محدود یک هفته نیاز به زمان دارد.
1- اصل و کپی برابر اصل گواهی فوت:در سیستم ثبت احوال فوت شخص متوفی ثبت میشود. و با باطل شدن شناسنامه گواهی فوت متوفی به وراث داده میشود برای درخواست باید گواهی و کپی برابر اصل آن را به همراه داشته باشید
2- اصل وکپی شناسنامه و کارت ملی برای افرادی که ورثه متوفی هستند.
3- استشهادیه محضری: لازم است در فرم دادگاه نام همه ی وراث نوشته گردد. و دونفر که ورثه و فرد متوفی را میشناسند این فرم را امضا کنند این افراد حاظر در واقع شاهد هستند و باید در دفاتر اسناد رسمی امضای آنها ثبت شود.
4- رسید گواهی بر ارث
ارث خانه به این صورت میباشد که اگر متوفی دارای خانه باشد همسر و فرزندان او از آن ملک شریک هستند میزان ارث همسر از ملکی که به ارث میبرد یک هشتم است. و میزان ارثیه ی خانه فرزندان هم، پسر دوبرابر دختر ارث میبرد.
قوانینی وجود دارد که اگر همسر زنی فوت کند و همسر او در خانه فعلی سکونت داشته باشد فرزندان میتوانند از آن خانه به عنوان ارث استفاده نمایند مگر اینکه مرد در وصیت خود ذکر کرده باشد که همسرش میتواند تا زمان مرگش در خانه بماند و فرزندان بعد از مرگ مادر میتوانند خانه ی پدری را بفروشند.
با اگر فرد متوفی مقداری از خانه را در زمان حیات خود به طور قانونی به همسر یا فرزندش انتقال داده باشد و دلیل و اثباتی برای این امر وجود داشته باشد تقسیم ارث خانه فقط برای چند دنگ باقی مانده انجام میشود.
این در حالی است که وراث با بهره گیری و کمک از یک وکیل متخصص در ارث، وکیل میتواند به آسون شدن روند کار کمک فراوانی داشته باشد
برای آگاهی و حل مشکلات از نوع انحصار ورثه و دیگر مسائل حقوقی شما شهروندان کرجی بهتر است پرونده ی خود را نزد وکیل انحصار وراثت در کرج ببرید. در واقع موسسه ی حقوقی دیاکو با داشتن تجربه و متخصص در زمینه ی پرونده های مختلف اعم از وراثت شما عزیزان را در این زمینه یاری خواهد کرد .
وکیلی که با موضوع قوانین ارث و قانون امور حسبی آشنایی داشته باشد و نسبت به رویه ی قضایی دادگاه اطلاعات کافی داشته باشد میتواند به خوبی به احقاق حقوقی موکلش کمک کند در واقع پس از فوت نزدیکان فرد متوفی دچار مشکلات روحی و اجتماعی بسیاری میشوند مسئله ی اننحصار وراثت میتواند این مشکلات را بیشتر کند پس با در نظر گرفتن تمامی مشکلات مربوط به انحصار ورثه و کوتاه شدن روند رسیدگی ضروری است که از یک وکیل ارث متخصص و با تجریه در حیطه ی وراثت کمک بگیرین
هزینه ی وکیل انحصار وراثت با توجه به پیچیدگی پرونده تعیین میگردد. موسسه ی حقوقی دیاکو در این زمینه ی وکیل انحصار وراثت میتواند شما را یاری کند .
دیگر مطالب مرتبط با وکیل انحصار وراثت در کرج به شرح زیر است:
بهترین وکیل کرج ، وکیل خوب در کرج ، وکیل وصول مطالبات در کرج ، وکیل مالیات بر ارث ، وکیل ارث ، مالیات بر ارث در کرج.